KÖP ETT BRODERI STÖD ARBETET OCH KVINNOR O FLICKOR

www.mahila.se HEMSIDAN UPPDATERAD
Bakgrund, Syfte och Beskrivning av arbetet
Hur kan man stödja flickors skolgång
Butiken laddad med broderier
BRODERIER FÖR LIVET, 28 MIN FILM
Välkommen som medlem i

Föreningen Mahilas vänner; Bg: 420-5431

Tuesday, November 22, 2016

Gästblogg: Ett sista besök

Vi kom nyss tillbaka till hotellet efter ett sista besök i byn. Vi småpratade med några av familjerna, och bjöds på chai på en av innergårdarna. En stor grupp barn i olika åldrar samlades runt oss, och vi övade lite engelska med dem. De lärde även oss ett par ord på hindi. Neelam, som går i fjärde klass och är jätteduktig på engelska, översatte vad de andra flickorna ville säga till oss - mestadels utan Kulvinders hjälp! De undrade när vi kommer tillbaka, och Neelam lovade att nästa gång vi ses så ska hon kunna prata flytande engelska med oss. Yashoda ber att vi hälsar specifikt från henne till Elsa, och många av de andra tjejerna vill att vi hälsar till både henne och Britta och Monika att de saknar dem väldigt mycket!
Vi är så oerhört tacksamma över det varma välkomnande vi fått här i byn, till deras hem och liv. Det här projektet är fantastiskt, och vi har under de här få dagarna fått se vad det betyder för kvinnorna och tjejerna här. Det hjälper dem att bli starkare på så många olika sätt, i ett samhälle där de möter motstånd både utanför och inom hemmet.
Jag och Ebba är väldigt glada och tacksamma över att ha fått ta del av Mahilas arbete. Vi vill även återigen uppmana er svenskar och andra att köpa broderade konstverk gjorda av kvinnorna och tjejerna i byn. Med husen som rivits och väggmålningen som förstörts är varje bidrag till Mahila guld värt!- Alva Monti och Ebba Axelsson Nord 

No comments: