KÖP ETT BRODERI STÖD ARBETET OCH KVINNOR O FLICKOR

www.mahila.se HEMSIDAN UPPDATERAD
Bakgrund, Syfte och Beskrivning av arbetet
Hur kan man stödja flickors skolgång
Butiken laddad med broderier
BRODERIER FÖR LIVET, 28 MIN FILM
Välkommen som medlem i

Föreningen Mahilas vänner; Bg: 420-5431

Tuesday, October 30, 2012

FÖRSTA BLOGGINLÄGGETFÖRSTA BLOGGINLÄGGET
Sitter i morgonsvalkan på takterassen. klockan är 7, solen står ännu lågt. Dagens bästa stund. Hettan på dagarna gör allt overkligt, 42*C påstås det att vi har.. Tankarna går trögt. Man rör sig inte mer än nödvändigt.
Vi har varit ute i byn två gånger. Rörande återseenden, skratt och tårar. Någons man har dött. Mirga, hon gråter otröstligt. Flera barn har fötts och åtminstone ett kommer väldigt snart.
Nenu,17år, som skulle giftas bort och tvingas sluta skolan, studerar nu hemma och gör privat- tentamen. Hon vill ju bli lärare.

( jag försöker föra in bild, men verkar inte gå från Macen?Får träna lite till! det gick! seger!!)
Vi håller till på Shantis gård. Så småningom är gården full med kvinnor och barn.
Vi lämnar ut materialet. Allt går nu lugnt och fint. Alla har varit med om detta förr. Medan de väntar nystar kvinnorna små garnnystan och pratar livligt med varandra. Detta är ett tillfälle att mötas, nu när nästan alla har vatten i slang fram till sin gård. Tidigare var ju vattenhämtningen dagens pratstund.
Vi pratar lite om läs-och-skrivkursen som en del kvinnor och några flickor deltog i. Detta skulle ju vara förutsättningen för att kunna vara med i den”bisniss-class”som jag pratat om att starta denna gång. Jag hoppas ju att några skall kunna komma igång själva med något inkomstbringande...Cibi slutade kursen,när hon gifte sig under året. Hon kan nu skriva sitt namn. Det återstår att se hur mycket de andra har lärt sig. Kanske måste man inte kunna läsa skriva för att göra affärer??

Nästa gång skall vi träffas i grupp nr 4 för att hålla cirkelsamtal. Pooja, som tolkade förra året kommer inte att kunna vara med. Jag tror att det är hennes man som inte vill att hans hustru skall besöka denna enkla by. Så vi får försöka klara detta ändå.  I morgon börjar vi med fjärde gruppen.

Nu vacklar jag hemåt i knallvärmen! SOVA middag ropar kroppen!


No comments: